Voorwaarden visums India

De voorwaarden van de visums voor India

De voorwaarden waaraan reizigers dienen te voldoen voor de aanvraag van een visum India hangen af van het type visum, het soort reis en de reisduur. Het is daarom belangrijk goed na te gaan aan welke voorwaarden u dient te voldoen voordat u een visum India aanvraagt. Zo voorkomt u problemen op het vliegveld in India bij aankomst. Doordat een visumaanvraag enkele dagen in beslag neemt is het niet mogelijk na aankomst snel een nieuwe aanvraag te regelen en het land alsnog in te reizen.

Elektronisch visum of stickervisum

De meeste reizigers voldoen aan de voorwaarden om de elektronische variant van het visum India aan te vragen. Daarom wordt op deze pagina uitgelegd wat de voorwaarden zijn om gebruik te mogen maken van dit elektronische visum India. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u uw visum India online aanvragen. Voldoet u niet aan de voorwaarden zoals op deze pagina genoemd? Dan kunt u wellicht alsnog India inreizen wanneer u gebruikmaakt van een fysiek visum in de vorm van een sticker in uw paspoort (het stickervisum India). De aanvraagprocedure en voorwaarden van het stickervisum zijn namelijk anders. Het sticker visum bestaat in 14 varianten, elk met hun eigen voorwaarden. Lees daarover meer op de pagina over fysieke visums voor India.

Reizigers die vanuit Nederland en België naar India vliegen voor zaken of vakantie voldoen meestal aan de voorwaarden van het e-visum.

Een tijger in India

Voorwaarden omtrent de reiziger

Reizigers die naar India willen met een online aangevraagd elektronisch visum voor India dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden; de reiziger:

 • Beschikt over een paspoort dat nog zes maanden geldig is
 • Neemt ditzelfde paspoort (waarmee de aanvraag is gedaan) ook mee naar India
 • Kan een digitale scan of foto van het paspoort overhandigen
 • Beschikt over een recente pasfoto (digitaal)
 • Vraagt het visum minimaal vier dagen voor vertrek naar India online aan
 • Beschikt al bij het aanvragen over een retourticket of doorreisticket
 • Betaalt de visumaanvraag per iDEAL of Mister Cash / Bancontact
 • Print het visum India uit en neemt het mee naar India

Voorwaarden omtrent de reis

Behalve de reiziger zelf zijn er ook voorwaarden aan de reis, zoals het reisdoel, de bestemming(en) binnen India en de reisduur. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op de reis naar India, bij gebruik van een online aangevraagd elektronisch visum India:

 • De reis naar India betreft een zakenreis of vakantie
 • Als tijdens de reis wordt gewerkt is dat niet in dienstverband bij een Indiase werkgever
 • Als tijdens de reis wordt gestudeerd is dat niet bij een Indiaas instituut
 • Zakelijke reizigers kunnen een foto of digitale scan van hun visitekaartje overhandigen
 • Tijdens de reis wordt maximaal 60 dagen in India verbleven
 • Tijdens de reis wordt India tussentijds maximaal één keer verlaten
 • De reis geschiedt per vliegtuig en de eerste landing in India vindt plaats in: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum of Varanasi
 • Komt u aan per boot/cruiseschip? U mag alleen gebruikmaken van een online aangevraagd visum India als u aankomt in de havens van Cochin, Goa of Mangalore.
 • Na afloop van het bezoek aan India wordt India verlaten op een van bovengenoemde luchthavens of zeehavens, of meldt de reiziger zich af bij een Immigration Check Post
 • De reis doorkruist geen van de volgende gebieden in het uiterste oosten van India: Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en/of Sikkim.

Voldoet u aan de voorwaarden?

Indien zowel de reiziger als de reis aan bovengenoemde voorwaarden voldoet kan online een visum India worden aangevraagd. U komt dan in aanmerking voor één van de drie elektronische varianten, te weten het e-Tourist visum India, het e-Business visum India en het e-Medical visum India. Het elektronische visum India aanvragen kan in dit geval online door op de knop te drukken en hiermee het aanvraagformulier te openen:

Voldoet u niet aan de voorwaarden?

Indien de reiziger of de reis niet voldoet aan bovengenoemde voorwaarden, bijvoorbeeld omdat de reiziger in India wil gaan werken voor een Indiase werkgever of langer dan 60 dagen in India wil verblijven, dan is het niet mogelijk gebruik te maken van de elektronische varianten van het visum India die online zijn aan te vragen. Voor deze reizigers is het noodzakelijk een fysiek visum in de vorm van een paspoortsticker aan te vragen bij de ambassade van India of bij een Visa Application Center. De verwerkingstijd van dergelijke aanvragen is wat langer en het is tevens noodzakelijk het paspoort zelf of per post bij een Visa Application Center te laten goedkeuren. Tevens zijn fysieke visums (stickervisums) duurder dan elektronische visums. De kosten hangen af van het doel van de reis naar India en de duur van het verblijf in India. Er zijn veertien verschillende fysieke visums, elk met een eigen reisdoel. Bekijk op de pagina over de fysieke visums welke u dient aan te vragen.

Houd u aan de voorwaarden

Het is belangrijk de voorwaarden te respecteren, het aanvraagformulier voor het visum India volledig en naar waarheid in te vullen en u aan de voorwaarden en overige regels te houden. Visums worden afgegeven onder de voorwaarde dat de reiziger het visum-aanvraagformulier volledig en naar waarheid heeft ingevuld en zich aan de voorwaarden houdt. Indien de douanebeambte bij uw aankomst in India van mening is dat u zich hier niet aan hebt gehouden is deze gerechtigd u zonder opgaaf van reden (op eigen kosten) het land uit te zetten. Lees bovenstaande voorwaarden van het visum India dan ook aandachtig voordat u uw visum India aanvraagt.