Prijzen visums India

De prijs van het visum

De kosten van het visum bedragen €109,95 indien het online wordt aangevraagd. Online aanvragen kan via deze website, indien de reis en reiziger voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn aan het online aanvragen van een elektronisch visum voor India. De meeste zakenreizigers en toeristen voldoen hieraan en kunnen daardoor deze aanvragen zonder hun paspoort op te sturen of met hun paspoort langs een Visum Application Center te gaan.

Elektronische visums hebben lagere prijs

Online aangevraagde elektronische visums voor India hebben een lagere prijs dan fysieke visums die als sticker in het paspoort van de reiziger zijn aangebracht door een medewerker van het Visum Application Center. Dat komt doordat er minder handmatige administratieve handelingen mee gemoeid zijn.

De prijs van het elektronische visum ligt lager dan de prijs van het fysieke visum. Voor de meeste reizigers voldoet een elektronisch visum waardoor deze online kan worden aangevraagd.

Zelf aanvragen

Indien u uw visum zelf online aanvraagt betaalt u enkel de totaalprijs van €109,95. Hier komen geen aanvullende kosten bij. Zelf aanvragen kan tevens voor een heel reisgezelschap in één keer. U vult in dat geval eerst gegevens in over de reis (doel, bestemming, eerste verblijfplaats, etc.) en daarna voor elke reiziger diens persoonsgegevens. De prijs per persoon blijft bij een groepsaanvraag gelijk, maar het aanvragen kost wel aanzienlijk minder tijd. Door zelf uw visum India aan te vragen middels het online aanvraagformulier profiteert u niet alleen van de laagste prijs, maar ook van een snellere en eenvoudigere afgifte.

Een binnentuin in India

Nadat het aanvraagformulier is ingevuld en de kosten zijn voldaan wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Na het toekennen van het visum (goedkeuring wordt ook bij online aanvragen handmatig gedaan door een medewerker van de Indiase douane) wordt het visum direct per e-mail naar de aanvrager gestuurd. Het elektronische visum India hoeft niet in het paspoort geplakt te worden, wel is het belangrijk dat alle reizigers een uitgeprinte kopie kunnen overhandigen van het document dat per e-mail wordt toegestuurd na toekenning van het visum.

Hoe te betalen

De prijs à €109,95 van het visum India is (indien online aangevraagd) te betalen met PayPal, creditcard, iDeal of Bancontact. Door gebruik te maken van deze betaalmethoden voorkomt u een meerprijs voor koersopslag van uw creditcardmaatschappij. Tevens betaalt u in euro’s, waardoor u niet afhankelijk bent van wisselkoersfluctuaties van de Indiase roepie of de Amerikaanse dollar. Gebruik van iDeal en Bancontact is tevens vrij van transactiekosten.

Servicekosten

De totaalprijs voor het visum (€109,95) bestaat uit een aantal verschillende componenten, zoals consulaire kosten, behandelingskosten, kosten voor handmatige controle en toekenning en btw. Deze kosten zijn allemaal al verrekend in de genoemde totaalprijs, u betaalt dan ook geen aanvullende servicekosten of andere kosten wanneer u online uw visum aanvraagt via deze website.