Visum India

De visumvereisten voor reizen naar India

Om naar India te kunnen reizen is het noodzakelijk om vooraf een visum aan te vragen. Dit geldt voor alle reizigers met een Europese nationaliteit. Daaronder vallen alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen voor een zakenreis, een vakantie of een bezoek aan vrienden of familie. De visumplicht geldt ook voor minderjarigen.

Het visum India in het kort

Indiase visums kunnen online worden aangevraagd en zijn 365 dagen geldig voor een onbeperkt aantal reizen. Wel zijn er, afhankelijk van het reisdoel, restricties aan de maximale verblijfsduur; zowel per reis als in totaal. Lees op deze website alles over de visumvoorwaarden, de geldigheidstermijnen en hoe het visum voor India kan worden aangevraagd.

Het visum voor India kan online worden aangevraagd en is een jaar geldig. Dien de aanvraag direct in na het vastleggen van uw verblijfslocatie in India.

Voor toeristische reizen naar India

Voor een vakantie naar India, of een bezoek aan vrienden of familie in India, is een toeristenvisum nodig. Indien het verblijf in India minder dan 90 aaneengesloten dagen bedraagt, kan de aanvraag online worden ingediend. Het visum wordt dan per e-mail toegezonden en is vanaf de dag van toekenning een jaar geldig. Het is toegestaan met één toeristenvisum meerdere keren India in te reizen. Er is geen restrictie op de totale verblijfsduur binnen de geldigheidstermijn van een jaar, zo lang elk verblijf maximaal 90 dagen duurt.

Nu een toeristenvisum voor India aanvragen

Voor zakenreizen en werken in India

Het digitale visum voor zaken; gaat u in 2018 naar India voor een zakenreis waarbij u minder dan 60 dagen in het land verblijft? Dan kunt u gebruik maken van het zogenaamde e-Business visa. Let op: met dit visum mag u wel werken, maar niet in dienst treden bij een Indiaas bedrijf. U moet dus medewerker zijn van een bedrijf dat buiten India gevestigd is om gebruik te maken van het e-Business visa. Wilt u wel in dienst treden bij een Indiaas bedrijf? Dan dient u een fysiek visum aan te vragen bij de ambassade in Den Haag. Controleer ook voor het aanvragen van dit e-Business visa of u voldoet aan de overige voorwaarden.

Nu een zakelijk visum voor India aanvragen

Procedure

De aanvraagprocedure voor een digitaal visum is vrij eenvoudig. Om online een aanvraag te starten zijn een aantal zaken van belang. U dient een paspoort te bezitten dat nog minimaal zes maanden geldig is nadat u in India aankomt. Tevens dient u al bij het aanvragen te beschikken over een bevestiging van de uitreisdatum, bijvoorbeeld in de vorm van een ticket van de terugvlucht of doorreis. Ook dient u een pasfoto en foto van uw paspoort te kunnen uploaden, en tevens een foto van uw visitekaartje als u zakelijk reist. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met een verwerkingstijd van twee tot vier werkdagen. Er kan geen enkele garantie worden gegeven over een exacte levertijd van het visum India. Na goedkeuring van de visumaanvraag door de douanebeambte wordt deze per e-mail toegestuurd. Het is belangrijk dat u dit document uitprint en meeneemt op reis. Meer weten over de aanvraagprocedure? Lees de nadere uitleg over het digitale visum India.

Aanvraagformulier

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden, vraag dan direct uw visum online aan. Dat kan door het aanvraagformulier in te vullen; dit duurt ongeveer tien minuten per reiziger. Het is mogelijk met één aanvraagformulier voor meerdere reizigers tegelijkertijd visums voor India aan te vragen.

Reizen naar India

Samenvatting van het visum voor India

  • India inreizen is alleen toegestaan met een geldig visum India
  • Ook voor kinderen en baby’s is dit verplicht
  • Deze kan online worden aangevraagd
  • Is bedoeld voor toeristische, zakelijke en medische reizen
  • Het verblijf met mag maximaal 60 dagen duren
  • De kosten bedragen €59,95 per reiziger
  • De visums zijn veilig te betalen per PayPal, creditcard, iDEAL of Bancontact
  • Wordt direct na toekenning per e-mail toegestuurd
  • Reizigers dienen het visum uit te printen en mee te nemen op reis

Op doorreis naar Sri Lanka?

Land u slechts in India om vervolgens door te reizen naar Sri Lanka? Dan heeft u wellicht ook een visum voor Sri Lanka nodig. Sri Lanka’s visa zijn ingedeeld in drie categorieën: visa voor zakenreizen, visa voor toerisme en visa voor doorreizen. Het aanvragen van het juiste visum erg eenvoudig. Dit doet u voor vertrek door het aanvraagformulier in te vullen, de bijbehorende betaling uit te voeren en ten slotte te wachten tot het visum automatisch per e-mail wordt toegezonden.