Visum India aanvragen

Het visum India aanvragen

Het visum India aanvragen kan eenvoudig online als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de reis naar India een zakelijk, toeristisch of medisch doel heeft en het verblijf in India minder dan 60 dagen duurt. Een visum India aanvragen is verplicht voor alle reizigers, ook voor kinderen en baby’s. Indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan om het visum India online aan te vragen kan een fysiek visum worden aangevraagd bij de ambassade van India.

Aanvragen

Online een visum India aanvragen kan door gebruik te maken van het digitale visum-aanvraagformulier. Het invullen van dit aanvraagformulier duurt ongeveer tien minuten. De verwerkingstijd van de visumaanvraag bedraagt meestal twee tot vier werkdagen; gemiddeld wordt het visum India drie dagen na het aanvragen per e-mail toegezonden. Reist u in een gezelschap? Het is mogelijk om voor meerdere reizigers tegelijk een visum aan te vragen met één aanvraagformulier, dat bespaart tijd doordat de reisgegevens dan niet meermaals ingevuld hoeven te worden.

De elektronische variant van het visum India is online aan te vragen met het digitale aanvraagformulier. Dit zogenaamde e-visum India is de eenvoudigste en goedkoopste manier om aan de visumplicht van India te voldoen.

Kosten van het visum India aanvragen

Voor het aanvragen van een visum India worden aanvraagkosten in rekening gebracht. Deze bedragen €84,95 per reiziger indien de aanvraag online wordt ingediend. Deze kosten kunnen worden voldaan per iDEAL of Mister Cash / Bancontact. Behalve deze vaste aanvraagkosten worden er geen overige servicekosten, transactiekosten of koersopslag gerekend voor reizigers die hun visum India aanvragen via deze website.

Visum India aanvragen: welke variant?

Het visum India aanvragen kan online of via de ambassade. Hoe u uw visum India het beste kunt aanvragen hangt af van het soort visum India dat u nodig heeft; er zijn verschillende varianten. Allereerst zijn er twee categorieën. De eerste categorie bestaat uit elektronische visums voor India waarbij online aanvragen mogelijk is. De tweede categorie bestaat uit fysieke visums voor India, in de vorm van een sticker die in het paspoort geplakt wordt.

Man uit India met baard

Online aan te vragen visums India: elektronische visums

Binnen de categorie elektronische visums, waarbij het visum India aanvragen online mogelijk is, bestaan de volgende drie varianten: het toeristenvisum India (e-tourist visum), het zakenvisum India (e-business visum) en het medische visum India (e-medical visum). Bekijk voor het aanvragen of u voldoet aan de voorwaarden om gebruik te mogen maken van de elektronische variant van het visum India.

Niet online aan te vragen visums India: fysieke visums

Binnen de categorie fysieke visums bestaan 14 verschillende varianten voor specifieke reisdoelen die deels overlappen met de online aan te vragen elektronische visums. Het visum India aanvragen gaat het eenvoudigste, snelste en goedkoopste indien het online wordt aangevraagd. Indien u aan de voorwaarden voldoet om de elektronische variant aan te mogen vragen wordt dan ook geadviseerd hier gebruik van te maken. Reizigers die hieraan niet voldoen kunnen hun visum India aanvragen bij de ambassade van India, of bij één van de drie Visa Application Centers.

Nu het visum India aanvragen

Wilt u het elektronische visum India aanvragen voor uw zakelijke of toeristische reis naar India? Dat kan door op onderstaande startknop te drukken. U wordt dan direct doorgeleid naar het digitale formulier waarmee u het officiële elektronische visum India kunt aanvragen.