Visum India aanvragen

Het visum aanvragen

Het visum India aanvragen voor kan eenvoudig online als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de reis naar India een zakelijk, toeristisch of medisch doel heeft en het verblijf in India minder dan 60 dagen duurt. Aanvragen is verplicht voor alle reizigers, ook voor kinderen en baby’s. Indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan om deze online aan te vragen kan een fysiek visum worden aangevraagd bij de ambassade van India.

Aanvragen

Online een visum India aanvragen kan door gebruik te maken van het digitale visum-aanvraagformulier. Het invullen van dit aanvraagformulier duurt ongeveer tien minuten. De verwerkingstijd van de visumaanvraag bedraagt meestal twee tot vier werkdagen; gemiddeld wordt dit visum twee werkdagen na het aanvragen per e-mail toegezonden. Reist u in een gezelschap? Het is mogelijk om voor meerdere reizigers tegelijk een aanvraag te starten met één aanvraagformulier, dat bespaart tijd doordat de reisgegevens dan niet meermaals ingevuld hoeven te worden.

Het elektronische type van het visum is online in te dienen met het digitale aanvraagformulier. Dit zogenaamde e-visum India aanvragen is de eenvoudigste en goedkoopste manier om aan de visumplicht van India te voldoen.

Kosten van de visumaanvraag

Voor het aanvragen vworden aanvraagkosten in rekening gebracht. Deze bedragen €109,95 per reiziger indien de aanvraag online wordt ingediend. Deze kosten kunnen worden voldaan per iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal. Behalve deze vaste aanvraagkosten worden er geen overige servicekosten of koersopslag gerekend voor reizigers die hun visum India aanvragen via deze website. Ook worden geen transactiekosten in rekening gebracht voor de betaalmethoden iDeal en Bancontact.

Visum aanvragen: welke variant?

Aanvragen kan online of via de ambassade. Hoe u deze het beste kunt aanvragen hangt af van het soort dat u nodig heeft; er zijn verschillende varianten. Allereerst zijn er twee categorieën. De eerste categorie bestaat uit elektronische visums voor India waarbij online aanvragen mogelijk is. De tweede categorie bestaat uit fysieke visums voor India, in de vorm van een sticker die in het paspoort geplakt wordt.

Man uit India met baard

Online aanvragen visums India: elektronische visums

Binnen de categorie elektronische visa, waarbij het aanvragen online mogelijk is, bestaan de volgende drie varianten: het toeristenvisum (e-tourist visum), het zakenvisum (e-business visum) en het medische visum (e-medical visum). Bekijk voor het aanvragen of u voldoet aan de voorwaarden om gebruik te mogen maken van het elektronische type van het visum.

Niet online aanvragen: fysieke visums

Binnen de categorie fysieke visums bestaan 14 verschillende varianten voor specifieke reisdoelen die deels overlappen met de online aan te vragen elektronische visums. Het visum India aanvragen gaat het eenvoudigste, snelste en goedkoopste indien het online wordt aangevraagd. Indien u aan de voorwaarden voldoet om de elektronische variant aan te mogen vragen wordt dan ook geadviseerd hier gebruik van te maken. Reizigers die hieraan niet voldoen kunnen hun aanvraag starten bij de ambassade van India, of bij één van de drie Visa Application Centers.

Nu aanvragen

Wilt u het elektronische e-visa aanvragen voor uw zakelijke of toeristische reis naar India? Dat kan door op onderstaande startknop te drukken. U wordt dan direct doorgeleid naar het digitale formulier.