Visum India aanvragen

Het visum aanvragen

Het visum India aanvragen gaat eenvoudig en snel online in drie stappen. Vul allereerst het online aanvraagformulier in. Voer vervolgens de betaling uit, dat kan per iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Upload ten slotte uw pasfoto en paspoortscan en daarmee is het aanvragen van het visum India al voltooid. Gemiddeld 7 dagen na het aanvragen wordt het visum India per e-mail toegezonden. Print het uit en neem het mee op reis.

Start tijdig met het aanvragen van het visum India, bij voorkeur direct na het vastleggen van de eerste verblijfslocatie.

Voorkom oponthoud door tijdig te starten met aanvragen

In het aanvraagformulier van het visum India worden enkele vragen gesteld waar niet alle reizigers direct antwoord op kunnen geven. Zo wordt gevraagd naar gegevens van de ouders van elke reiziger, adressen van eerder bezochte verblijfslocaties in India, datums van eerdere reizen naar het buitenland en in bepaalde situaties ook naar oude visum- en paspoortnummers. Omdat het soms tijd kost om deze informatie te verzamelen wordt aangeraden zo vroeg mogelijk te starten met het aanvragen.

Op het moment van het aanvragen van het visum India moet al wel bekend zijn wat de eerste verblijfplaats in India zal zijn, zoals een hotel, hostel, resort of een woning van vrienden of familie. Ook moet uw komst al bekend zijn bij deze verblijfslocatie. Na het indienen van de aanvraag controleert de immigratiedienst dit steekproefsgewijs door contact op te nemen met de ingevulde locatie.

Het juiste visumtype aanvragen

De visums die online zijn aan te vragen worden ook wel e-visa genoemd, vanwege de elektronische verwerking. Hiervan bestaan drie subcategorieƫn, die elk zijn aan te vragen via hetzelfde aanvraagformulier.

eTourist e-visa India

Voor een vakantie of een bezoek aan familie of vrienden in India van maximaal 90 dagen kunt u het eTourist visum aanvragen. Dit visum is beschikbaar in een variant die 30 dagen geldig is (double-entry) en in een variant met een totale geldigheidsduur van een jaar (multiple-entry). Voor toeristen gelden geen extra restricties, behalve de standaard visumvoorwaarden.

eBusiness e-visa India

Zakelijke reizigers kunnen gebruikmaken van het eBusiness visum. Binnen de geldigheidstermijn van een jaar mag daarmee per reis maximaal 180 dagen in India worden verbleven (multiple-entry). Het aanvragen hiervan gaat middels hetzelfde aanvraagformulier. Ook zakenreizigers moeten voldoen aan enkele voorwaarden.

Zakenreizigers moeten naast de paspoortscan en pasfoto ook een uitnodigingsbrief en een visitekaartje uploaden. Dit moet het visitekaartje zijn van de reiziger, dus niet van de te bezoeken zakenpartner in India. Reizigers die geen visitekaartje hebben moeten er een maken, desnoods in Word of Photoshop. Een uitsnede van een e-mailafsluiting wordt ook geaccepteerd, mits die qua lay-out en inhoud overeenkomt met een visitekaartje. De uitnodigingsbrief moet door de te bezoeken organisatie in India zijn opgesteld.

eMedical e-visa India

Reizigers die met een medisch doel naar India reizen kunnen een eMedical visum aanvragen. Het verblijf mag in dat geval maximaal 60 dagen duren (single-entry).

Nu aanvragen

Wilt u het elektronische visum aanvragen voor uw zakelijke of toeristische reis naar India? Dat kan door op onderstaande startknop te drukken. U wordt dan direct doorgeleid naar het digitale formulier.

Man uit India met baard

Aanvragen worden gemiddeld binnen 7 dagen beoordeeld

Nadat alle stappen van de procedure zijn doorlopen wordt de aanvraag in behandeling genomen. Vanaf dat moment duurt het gemiddeld zeven dagen totdat de immigratiedienst de aanvraag goedkeurt of afwijst. In beide gevallen wordt hiervan direct een bevestiging verzonden (zowel per sms als per e-mail). U hoeft op dat moment niet thuis te zijn, ook als u al op reis bent (maar nog niet bent ingecheckt op een vlucht naar India), kunt u het toegekende visum downloaden en uitprinten.

Last-minute naar India reizen kan vanwege de verwerkingstijd van het visum problemen opleveren; in geval van spoed vindt toekenning gemiddeld na 24 uur plaats, maar zonder gegarandeerde levertijd.

Levering binnen 24 uur is mogelijk, maar niet gegarandeerd

Het is mogelijk in het aanvraagformulier aan te geven dat u het visum met grote spoed nodig heeft. Uw aanvraag wordt dan vrijwel direct in Nederland aan een eerste inspectie onderworpen (ook buiten kantoortijden). Hierbij worden de geĆ¼ploade documenten gecontroleerd op kwaliteit (scherp, netjes uitgesneden, kleur, etc.) en de ingevulde paspoortgegevens worden vergeleken met de aangeleverde paspoortscan. Als alles in orde is, wordt de aanvraag vervolgens direct voorgelegd aan de immigratiedienst van India. Dit levert gemiddeld na 24 uur een toegekend visum op. Vanwege zowel handmatige controles in Nederland als in India kunnen er geen garanties worden gegeven op de verwerkingsduur.