Rondreis door India

Een rondreis door India

Een rondreis door India is een geweldige belevenis en de ideale vakantie voor toeristen die houden van avontuur, natuur en cultuur! Voor een perfecte rondreis is het verstandig voor een goede voorbereiding en planning te zorgen. Maak vast een route voor de rondreis door India door de mooiste en interessantste plaatsen van India te combineren!

Rondreis vol natuur

India is een enorm uitgestrekt land en de diversiteit van de natuur die je tijdens je rondreis door India kunt tegenkomen is buitengewoon groot. Van de sneeuwkappen in de Himalaya tot de woestijn van Jaisalmer en van de zoutvlakstes van Kutch tot de koraalriffen van Lakshadweep; India blijft verbazen. En dan hebben we het nog niet gehad over de natuurparken, met Bengaalse tijgers, leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns alleen al de moeite waard voor een rondreis door India. Informeer vooraf wel goed waar welke dieren zitten en of ze recentelijk nog gespot zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Informeer vooraf waar welke dieren zitten en of ze recentelijk nog gespot zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Rondreis India vol cultuur

Badende Indiërs in de Ganges, de geur van wierook in de tempels. Ook voor een culturele rondreis gaat er weinig boven een rondreis door India. Geniet van de originele Chai-thee, terwijl een Indiër aan de overkant van de straat staat te wachten omdat een koe verhindert dat hij met zijn tuktuk een steegje inrijdt. Verras u over de vriendelijkheid van de Indiërs die er alles aan proberen doen om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Bekijk de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. En verbaas u over de contrasten tussen een bouwwerk als deze en de sfeer van de omliggende dorpjes. Bezoek ook het heilige Varanasi, een van de oudste en meest spirituele steden ter wereld. Met de trappen naar de Ganges waar zowel crematies worden uitgevoerd als wordt gebadderd in hetzelfde water.

Rondreis vol avontuur

Ook reizigers die tijdens hun rondreis in India vooral avontuur willen beleven kunnen het beste een goede planning maken. Hoewel sommige reizigers zo van avontuur houden dat ze zonder enige vorm van planning starten met hun rondreis India kunnen heel speciale avonturen ontstaan door juist wel wat te plannen. Een goed voorbeeld hiervan is de Rickshaw Challenge, een wedstrijd waaraan ook veel Nederlandse avontuurlijke toeristen deelnemen. Deze speciale vorm van een vakantie speelt zich voor een groot deel af in een eigen tuktuk; deze staat klaar bij aankomst in India en wordt gebruikt als vervoermiddel om zelf rondreis door India te maken in de vorm van een parcours met finish.

De Taj Mahal

Behalve een semi-georganiseerde avontuurlijke rondreis, zoals de Rickshaw Challenge zijn er ook losse activiteiten die een rondreis in India avontuurlijk kunnen maken. Een tocht op de rug van een kameel of olifant bijvoorbeeld, recht door de jungle. Of op de mountainbike door de ruige bergpassen, vanaf de sneeuwgrens met en grote vaart naar beneden!

Luxe rondreis, of budgetreis door India?

Veel toeristen vinden het heerlijk om te genieten van een volledig georganiseerde rondreis door India. Er zijn dan ook veel aanbieders van complete aanbiedingen voor een rondreis door India, inclusief vervoer, overnachtingen en dagactiviteiten. Van luxehotels tot exclusieve safaritours, alles is als totaalpakket te boeken vanuit Nederland. Houd er wel rekening mee dat deze reizen niet goedkoop zijn, ondanks dat de prijzen in India relatief (erg) laag liggen.

Hoewel India een goedkoop land is om te verblijven zijn vakantie als totaalpakket, geboekt vanuit Nederland, vaak pittig geprijsd.

Een budget-rondreis door India is ook mogelijk, mits de reiziger zich goed heeft voorbereid. Er zijn veel hostels en goedkope eetgelegenheden in India en ook is het openbaar erg goedkoop. Let echter wel goed op: het eten in India is niet altijd even hygiënisch, zeker niet wanneer het op straat wordt gekocht. Ook gebeuren er veel verkeersongelukken en is openbaar vervoer niet altijd even betrouwbaar. Zeker voor de reizigers die voor een avontuurlijke rondreis gaan biedt dit veel perspectief op een onvoorspelbaar en onvoorstelbaar avontuurlijke ervaring, maar goed opletten is aan te bevelen. Een goede reisgids is daarom essentieel, evenals de juiste vaccinaties voor aanvang van de rondreis India.

Stappenplan voor een geslaagde rondreis door India

  1. Koop een goede reisgids
  2. Kies de leukste, avontuurlijkste, mooiste bestemmingen in India
  3. Maak de keuze voor een georganiseerde of zelfstandige rondreis
  4. Boek op tijd een vliegticket of georganiseerde rondreis
  5. Vraag direct hierna het verplichte visum aan
  6. Ga na welke vaccinaties nodig zijn
  7. Koop alle spullen die nodig zijn tijdens de rondreis
  8. Lees tips over hygiëne in India zodat u niet ziek wordt
  9. Geniet van de rondreis door India!