Het coronavirus (COVID-19) in India

Corona in India en de gevolgen voor uw reis

India was een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus en stelde dan ook al snel een inreisverbod in voor internationale reizigers. Dit verbod is inmiddels opgeheven en alle reizigers zijn weer welkom. Sinds 22 november 2022 is het niet meer nodig een vaccinatie- of testbewijs te tonen en hoeven reizigers zich alleen nog te houden aan de visumplicht.

Het verloop van het coronavirus in India

Vrij kort na het uitbreken van de coronapandemie besloot India zijn grenzen te sluiten. Na anderhalf jaar ging het land in november 2021 weer open en waren internationale reizigers weer welkom. Er golden toen echter nog wel strenge regels waar elke reiziger zich aan moest houden. Zo moesten reizigers voor vertrek een coronatest doen en moesten ze na aankomst in quarantaine. Na de verplichte quarantaine mochten ze vrij door het land reizen.

Met de afschaffing van de quarantaineplicht in februari 2022 werd het weer wat makkelijker om naar India te reizen. Reizigers hadden wel nog een negatief testbewijs, vaccinatiebewijs en visum nodig. De Indiase regering ontwikkelde daarnaast een speciale app waarin reizigers een gezondheidsformulier moesten invullen en een formulier om hun reis mee aan te melden. Ook konden reizigers in deze app hun gezondheid bijhouden. Het downloaden en het gebruiken van deze app was verplicht voor alle reizigers.

Het coronavirus in India

Het visum is nog wel verplicht

Sinds 22 november 2022 is het niet meer nodig om bij aankomst in India een vaccinatie- of testbewijs te laten zien. Ongeacht uw vaccinatiestatus, mag u het land in zonder voor vertrek een coronatest te doen. Reizigers hoeven daarnaast ook de app Air Suvidha niet meer te downloaden en gebruiken. De enige verplichting waar bijna alle reizigers zich nog wel aan moeten houden is het hebben van een visum. Het benodigde visum kan gemakkelijk online worden aangevraagd en wordt gemiddeld binnen 7 dagen toegekend.

Extra maatregelen

Er zijn dus geen coronamaatregelen meer waar u al voor vertrek naar India rekening mee moet houden. Wel bestaat de kans dat bij aankomst een meting van de lichaamstemperatuur wordt gedaan. Mocht een verhoogde lichaamstemperatuur worden gemeten, kunnen verdere maatregelen nodig zijn. Denk hierbij aan een coronatest of enkele dagen thuisisolatie.

Nu het visum India aanvragen

Disclaimer: de situatie met betrekking tot het coronavirus kan snel veranderen. Er wordt getracht om de informatie op deze pagina zo nauwkeurig en actueel mogelijk te houden, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.